Bezienswaardigheden Maison Shere Pretoria

Bezienswaardigheden

Voortrekkermonument. Dit is een monument dat werd opgericht ter nagedachtenis van de Voortrekkers. Deze Voortrekkers verlieten vroeger de Engelse Kaapkolonie om de binnenlanden van Zuid-Afrika in te trekken.

In de Unionbuildings zetelt de Zuid-Afrikaanse regering en in de tuin staat het grote standbeeld van Nelson Mandela.

Fort Schanskop.  Het Fort is in 1897 gebouwd met de bedoeling om Pretoria te beschermen tegen aanslagen.

Freedom Park.  In dit park bevindt zich het "S'khumbuto". Dat is een herinneringsgebouw over de belangrijkste conflicten uit de geschiedenis van Zuid-Afrika.

Het Voortrekkermonument en Fort Schanskop evenals het Freedom Park zijn prima te combineren.

 

Het Melrose-Huis was vroeger een statig Victoriaans herenhuis. Tegenwoordig is het een museum.

Verder kun je een bezoek brengen aan Johannesburg met Soweto, Apartheidsmuseum en attractiepark Gold Reef City. In Soweto vind je bovendien het huis van Nelson Mandela en het Hector Pietersen Museum. Daarnaast kun je ook een fietstocht maken door de township.

Zaterdags zijn er meerdere markten in de omgeving van Pretoria. Dat zijn onder andere de Irene Village Market, de Boeremark en de Hazel Food Market.  

 

Cullinan Village en de Diamond Mine.  Cullinan's Diamond Mine bevindt zich in het charmante plaatsje Cullinan en is tevens de derde rijkste diamantmijn ter wereld.

 

Voor een kopje koffie of een lunch zijn er meerdere mooie plekken in de buurt van Maison Shere. Enkele van deze koffieplekken zijn: Blue Crane Restaurant en Bar, The Farm Inn Country Hotel, Blos Café, Safari Garden Center, Koffietijd, Café 41 Silver Lakes Golf Estate, Diep in die Berg

 

Wildpark Dinokeng Game Reserve is het enige grote Big Five reservaat in Gauteng. Het is malariavrij en ligt maar op 50 km afstand van Maison Shere Pretoria. (Vraag aan de gastheer voor het bespreken van een safari in dit mooie park)

Hartbeespoort Dam met zijn vele watersportmogelijkheden en in het gebied van Hartbeespoort Dam vind je ook het malaria vrije Silkaatsneknek Nature Reserve, waar je kunt paardrijden, gamedriven en bushwalking.

Dube Private Game Reserve  Dube biedt de bezoekers een stukje ongerepte Afrikaanse bush met volledig uitgeruste chalets en/of  een campingplaats. Verder zijn er onder andere 5 waterglijbanen, zwembaden, jacuzzi, mini-golf.... te veel om op te noemen. In dit malariavrije natuurreservaat kun je een self-drive game maken. Je vind er verschillende dieren, zoals de Blauwe Gnoe, Wrattenzwijn, Eland, Kudu, Waterbok, Jakhals, Giraf en meer dan 200 soorten vogels. Kortom het park biedt vertier voor jong en oud.

Het Rietvlei Nature Reserve is een klein wildpark om dieren te spotten. Een bezoekje hier naar toe is ook zeker de moeite waard

Als je van dieren houdt kun je ook nog één van de volgende parken bezoeken:
Dewildt Ann van Dyk Cheetah Center
Austin Roberts Birds Sanctuary
National Zoological Gardens of South Africa

Verder zijn er in de buurt van Pretoria nog een aantal natuurparken, zoals:
National Botanical Garden
Groenkloof Nature Reserve
National Zoological Gardens of South Africa

Wat te doen in de verre omgeving

Het rijden van de Panoramaroute. Deze ligt op 400 km afstand van Pretoria.
Enkele bezienswaardigheden op deze route zijn onder andere:
Blyde River Canyon
Bourkes Luck Potholes
Three Rondavels

Verder ligt het wildpark van Pilanesberg 200 km verwijderd van Pretoria.
Dan is er nog het luxe resort Sun City met een casino.  Het ligt op 2 uur rijden van Pretoria en grenst aan het Nationaal Park Pilanesberg.
Vervolgens is zowel de afstand naar het Krugerpark als de Drakensbergen 400 km.
Als laatste is het naar de kustplaats Durban 600 km.

Wat te doen in de verre omgeving

Vervolgens is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe.
Dit is een vliegreis van 1h45 vanaf vliegveld Johannesburg.

Bovendien is de Tuinroute van Port Elizabeth naar Kaapstad ook zeker de moeite waard. Deze route is zeer variërend en er zijn vele bezienswaardigheden. 
De totale afstand van deze route is 755 km. De vliegreis van Johannesburg naar Port Elizabeth duurt 1h35.

Krugerpark en Panoramaroute