Bezienswaardigheden Hokaai Groot Brakrivier

Bezienswaardigheden

Grootbrak Rivier ligt nabij de Tuinroute tussen George en Mosselbaai.

Privé Game Reserve Botlierskop. Dit wildpark is malariavrij en is gelegen in de prachtige bergen nabij Mosselbaai. Het is een unieke Afrika-beleving en er zijn wel 26 soorten wilde dieren te spotten. Het wildpark is 3500 hectare groot met wel 200 vogelsoorten. Er is tevens een restaurant en een souvenirwinkel. Ook kan men er een safari doen op een paard of te voet.

Redberry Farm. Deze aardbeienboerderij  is meer gezinsgericht, met eetgelegenheid en uiteraard heerlijke aardbeien, frambozen en bramen. Er zijn veel dingen om te doen. Met name voor kinderen is er heel veel entertainment. Het ligt heel dicht bij de luchthaven van George. Als het aardbeien-tijd is pakt iedereen zijn eigen mandje om aardbeien te plukken. Men kan ook picknickmanden reserveren om zich in de natuur te vermaken. Verder is er een winkel, waar van alles te koop is.

 

Zorgfontein Game Farm. Een "once in a life time-ervaring".... wandelen met leeuwen, Afrika's meest majestueuze roofdieren.

Hartenbos Seefront. Waterpark voor jong en oud. Er zijn zoveel dingen te doen, te eten en te genieten. Plezier voor iedereen.

Dagje Knysna met Knysna Heads, Birds of Eden Bird Sanctuary, Waterfront en de markt met padstalletjes.

Op anderhalf uur rijden in de buurt van Plettenberg Bay ligt het Robberg-Nature-Reserve, waar je heerlijk kunt wandelen en robben spotten.

 

Mosselbaai is een havenstad, precies in het midden van de tuinroute. Er zijn grote brede stranden, zoals het Santos-strand. Verder zijn er de 19e-eeuwse Kaap St. Blaize Lighuis en het Bartolomeu Dias Museum. Ook zijn er prachtige wandelpaden en verschillende diepzeeactiviteiten. In de haven zijn er veel speciale eetgelegenheden met een heerlijke ontspannen sfeer, waar altijd veel toeristen rondhangen. The Point is een plek om te ontspannen met veel bars en restaurants, een prachtig strand en mooie uitzichten. Maak een wandeling langs de rotsachtige kustlijn of bewandel voor een beetje meer uitdaging het 15 kilometer lange St. Blaize-wandelpad dat u naar Dana Bay brengt. Of ga zwemmen in één van de twee getijdenpoelen op het strand.

Indalu Game Reserve. Hier kan men genieten van wandelen met olifanten, maken van game-drives en helicoptervluchten.

White Shark Africa  in Mosselbaai is ongetwijfeld een van de beste White Shark - 'sites' ter wereld.

 

In de Self-Catering vind je een folderrek met allerlei activiteiten die je kan ondernemen in de buurt van Hokaai of vraag aan de gastvrouw Etty. Zij kan veel vertellen over de omgeving.