Bezienswaardigheden Whale Cove de Kelders

Bezienswaardigheden in de buurt van Whale Cove

Wat is er zoal te doen in de buurt van De Kelders en Gansbaai:

Er zijn mooie stranden waar je kunt vissen. Verder kun je er niet alleen mountainbiken, maar ook wandelen. Ook zijn er prachtige golfterreinen in de buurt. Dit zijn allemaal activiteiten nabij de Self-Catering accommodatie Whale Cove.

Verder kun je er onder andere Duiken met haaien. Haaien spotten vanaf een boot of durf je in een kooi onder water om de haaien te spotten?  Daarnaast zijn er ook Afrikaanse pinguïns en zeehondjes en een grote verscheidenheid aan vogels. Dit alles is mogelijk in De Kelders en Gansbaai.

Mooie natuurgebieden in de buurt zijn onder andere Walker Bay Nature Reserve  - Fernkloof Nature Reserve - Kogelberg Nature Reserve.

Het Walker Bay Nature Reserve ligt op loopafstand van de accommodatie Whale Cove. Aan de rotsachige kust van Walker Bay liggen diverse grotten. Een grot die u kunt bezoeken is de Klipgat grot. De Klipgat wandelroute volgt de kust van Gansbaai tot de Klipgat Grot. U passeert verschillende grotten en baaitjes.

Een bezoekje brengen aan Hermanus om te winkelen, iets te drinken of lekker rondslenteren of op zaterdagmorgen naar de Hermanus Country Market.

Voor een bezoekje aan het strand moet je naar Franskraal en onderweg kun je dan koffie drinken bij The Great White House in Kleinbaai.

In Stanford kun je de winkel van de honingfabriek Overberg Honey Co bezoeken. Proef een lekkere honing of probeer één van de vele honingcremes uit. 

Voor pinguïns kun je vervolgens eventueel naar Cape Algulhas in het Algulhas National Park en iets verderop vind je De Mond Nature Reserve.

En nadat je een actieve dag hebt gehad is het natuurlijk heerlijk om lekker te luieren aan zee en zomaar haaien te kunnen spotten.