Bezienswaardigheden Pennington Waves

Bezienswaardigheden in de buurt van Pennington Waves

Je kunt volop genieten in het prachtige, pittoreske plaatsje Pennington. Dit kustdorp heeft een van de mooiste bosgebieden met prachtige inheemse bomen en vele vogels. Het ligt langs de kust van KwaZulu-Natal. En ligt op 1 uur rijden verwijderd van het vliegveld in Durban. 

De prachtige kuststad Durban, met goudgele zandstranden, ligt op 70 kilometer afstand van Pennington Waves. Het is zeker de moeite waard om deze kustplaats te bezoeken. Het is de derde stad van Zuid-Afrika.

Ushaka Marineworld in Durban is een groot attractiepark voor zowel jong als oud. In het park vind je onder andere zwembaden en glijbanen. Verder is er nog een reusachtig aquarium.

Golven is mogelijk in het UmdoniPark . Een fantastische golfbaan met adembenemende uitzichten.

Amanzimtoti bird sanctuary ofwel het Umdoni Bird Park is een toevluchtsoord voor vogelliefhebbers. Ze hebben de kans om veel van de 150 vogelsoorten te ontdekken.

Verder is het Oribi Gorge Nature Reserve  een schitterend gebied met vele wandelmogelijkheden.

Ook het Vernon Crookes Nature Reserve met bijna 2200 hectare ligt in het hart van KwaZulu-Natal.  In het natuurpark zijn prachtige landschappen te zien en daarnaast is het de thuisbasis van meer dan 300 vogelsoorten.

Aliwal Dive Centre in Umkomaas biedt enkele van de meest spannende duiken ter wereld.

Kortom, zowel strandliefhebbers als natuurliefhebbers komen hier volledig aan hun trekken.